MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pomidory nie należą do często grillowanych warzyw, ponieważ...
fot. Hulki Okan Tabak/unsplash.com

Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa

Pomidory

Pomidory nie należą do często grillowanych warzyw, ponieważ niektóre odmiany i zbyt dojrzałe okazy łatwo rozpadają się na ruszcie. Dlatego do pieczenia warto wybrać mniejsze i bardziej jędrne okazy, najlepiej pomidorów gruntowych. W zależności o konsystencji miąższu na ruszcie można położyć połówki skórą do dołu albo pomidorki cherry wraz z gałązką, koniecznie ponakłuwane. Najbezpieczniej jednak umieścić je na tacce, by nie „uciekła” ich zawartość. Czas pieczenia to zwykle 4-6 minut.

Zobacz również

French Open. W niedzielę mecze Świątek i Hurkacza pod dachem. Fręch odpadła w deblu

French Open. W niedzielę mecze Świątek i Hurkacza pod dachem. Fręch odpadła w deblu

Najlepsze MEMY po finale Ligi Mistrzów. FC Barcelona w tle

Najlepsze MEMY po finale Ligi Mistrzów. FC Barcelona w tle

Polecamy

Koszty utrzymania domu – za co płacisz więcej? Wkrótce kolejna podwyżka!

GORĄCY TEMAT
Koszty utrzymania domu – za co płacisz więcej? Wkrótce kolejna podwyżka!

Krzysztof Skiba zostanie ojcem? Stanowcze oświadczenie artysty

TYLKO U NAS
Krzysztof Skiba zostanie ojcem? Stanowcze oświadczenie artysty

Deser tylko dla dorosłych, najlepszy na babskie spotkanie. Zachwytom nie ma końca!

Deser tylko dla dorosłych, najlepszy na babskie spotkanie. Zachwytom nie ma końca!